Nasi ganja

Nasi ganja has no branches anywhere else in malaysia vanggey has a few i frequent the branch in shah alam service at nganja poor while excellent at vanggey ask zzmelayu about nasi vanggey 2 thank zzmelayu this review is the subjective opinion of a tripadvisor member and not of tripadvisor llc. Nasi kandar (nasi ganja) nasi kandar is a very popular northern malaysian dish, originally invented in penang it comprises steamed rice and a variety of different curries and side dishes, all on the same plate. Try the addictive ‘nasi ganja’ at kedai kopi yong suan get “high” on nasi ganja a standard serving comes with ayam merah (chicken marinated with spices, deep-fried and then coated with a. Nama nasi ganja itu dikatakan berasal dari sebuah restoran nasi kandar di ipoh perak, di mana orang rasa ngantuk selepas makan nasi yang dijual di sana malah ada yang ketagih makan nasi tersebut kerana enak rasanya, sehingga digelarkan 'nasi ganja.

Assalammualaikum saya menjemput kesemua teman teman dan follwers ke fanpage ida shahida' untuk mendapatkan inf o info tentang kewanitaan petua petua penyakit, hal ehwal agama islam dan resepi resepi masakan saya khususnya. Nasi ganja ni sedap dimakan dengan kari, dalca, ayam masak merah ataupun daging masak hitam hari tu aku makan dengan kari ayam dan sambal tumis telur puyuh pun sedap. Kesedapan nasi tuh aku rasa sebab campuran kuah dengan nasi yang boleh buat yaqliuq titik taptaptap, gituhlagipun harga tak da la mahal sangat macam aku makan nasi kandar tuari ayam goreng dengan telur asin dah rm 950nasi ganja dengan ayam percik part dada baru rm4.

Lama tak update tapi tiap kali update pon mesti kedai makan je heheh suka lagi tulis psl makanan dan percutian maka dengan ini aku nak cerita sikit pasal kedai nasi kandar yg terletak di glenmarie. Nasi kandar ayam merah @ nasi ganja - ipoh, perak dari sri iskandar, aku shoot p ipoh, semata mata dan cari kedai ni sebelum sampai, aku search dlm google makanan ipoh yg best, hampir kesemua blog yg yg keluar up pasai kedai ni. Nasi ‘ganja’ repoh jangan tersedak pulak dengar nama nasi ‘ganja’, sebenarnya kami pun tak tahu nama sebenar nasi ni, tapi nasi ni digelar nasi ganja diatas kapasitinya untuk membuatkan orang ramai ‘ketagih’ untuk mendapatkannya lagi. Ok pendapat saya tentang ke'ganja'an nasi kandar ayam merah ni hmmmmm biasa saje cuba menggali dan gali dlm sebungkus nasi tu mencari kelainannya hingga digelar 'nasi ganja' tak berjumpa biasa saje.

Restoran nasi kandar nasi ganja ipoh di arahkan tutup serta merta selama 14 hari kerana menjual makanan yang tidak bersih yang boleh mendatangkan bahaya kepada kesihatan orang awam. Nasi ganja too bad this place was ordered to do a spring cleaning after authorities found out that the kitchen was not so hygenic after surprise checks by the health authorities was in the news today 14/11/2013 well as a saying goes, looks can be deceiving. The netizen then shared that previously, he even had to pay gst to eat nasi ganja, which is a staple food in ipoh source: twitter on the other hand, in a thread of responses under his tweets, many pointed out and explained that the pau shop charges sst because they make a lot of profit. So lepas dah berjaya beli mee rebus ramli, kitorg terus ke our final destination in ipoh: nasi vanggey or nasi ganja bila sampai ke restoran vanggey tu, dah pukul 6pm so kira just in time je utk dinner/next meal hehehe :.

Nasi kandar yong suan, also known as nasi ganja is a popular nasi kandar in ipoh price is reasonable and service is quick queue is only for take away. This is the nasi ganja i had a tad of it in ipoh with the rest, but decided to eat it later when i was hungry in kl i realize my mistake in ipoh was not mixing everything up properly. Poh dan nasi ganja sangat sinonim sejauh mana kesuran nasi ini tonton ,like, komen & share ya subscribe @lalaparpo di youtube laparpo food official.

Nasi ganja

Restoran nasi ayam masak merah, popularly referred to as “nasi ganja”, at jalan yang kalsom, ipoh reopened for business on monday, november 18, three days after a close-down order for “preparing food in an unhygienic environment. Nasi kandar lovers in ipoh would be disappointed to know that the addictive nasi kandar ayam merah, popularly known as nasi ganja has been shut down by the health authorities the city’s famous nasi kandar stall at the yong suan coffeeshop in jalan yang kalsom here which health authorities. Dh nama pun nasi ganjabila makan mata pun mengantuklah jawabnyahehehehe february 2, 2012 at 11:14 am reply ratu kebaya akak tak pernah makan nasi ni lagi lieya kalau pedas tu mesti sedaplahkan february 2, 2012 at 12:16 pm reply mrsecam.

  • Restoran nasi vanggey at sri rampai before this, i often heard about the deliciousness & addiction of nasi vanggey or better known locally as nasi ganja hailed from street of ipoh, this dish have been one of the famous delicacies for the local or for travelers that happen to pass by ipoh.
  • Ok rini aku nak share tempat kegemaran lunch aku ketika sangat sangat lapar or craving for nasi kandar korang mesti familiar dengan nasi kandar raihan or nasi ganja area glenmarie shah alam.
  • Nasi ganja ni sebenarnya nasi kadar je, ala nasi kandaq bak kata orang penang tapi tatau la apa ke jadah nama dia boleh jadi nasi ganja mungkin sebab bila kita dah rasa, teringat-ingat sampai sekarang kot itulah istimewanya nasi ganja ni.

Nasi ganja perlis alhamdulillah, bulan november tahun lepas dapat lagi menjejakkan kaki ke uitm arau malahan dapat bermalam di sana selepas hampir 10 tahun grad dapat pula tidur di hostel yang sama masa study dulu. Heard so much about this nasi ganja and thot it is a must to try since i was in ipoh the place was crowded just after the peak lunch hour we had the fried chicken which was very hard and the curry gravy was so. Address show map 2 jalan yang kalsom, taman jubilee, 30300 ipoh, perak, malaysia (go all the way to ipoh new town where yuk choy primary school is on your right, take a left turn at the first traffic left, yong suan is located at the first corner lot. The first privileges of ‘nasi ganja’ ipoh is the existence of the unique and old outlets 2 the second speciality is the popularity and delicious rice in the stores that drive many people 3 the third privileges is the willing of people to queue for the plate of ‘nasi ganja.

nasi ganja Anyway, nasi kandar ayam merah or widely well-known as ‘nasi ganja’ is definitely a must-eat whenever you’re in ipoh operating at a chinese-owned coffee shop named yong suan, ‘nasi ganja’ is probably the most notable nasi kandar in town.
Nasi ganja
Rated 5/5 based on 33 review

2018.